EXECUTARE CLAUZE ABUZIVE

EXECUTARE CLAUZE ABUZIVE

Biroul Executor Judecatoresc Gîrdan Marius Florin pune in executare hotarari judecatoresti avand ca obiect actiuni in constatare in baza O.G. 50/2010 si a Legii 193/2000, prin care anumite clauze contractuale din contractele de imprumut si contractele de leasing au fost declarate clauze abuzive.

Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, republicata in 2012 cu privire la art. 6 “ Clauzele abuzive cuprinse in contract si constatate fie personal, fie prin intermediul organelor abilitate prin lege nu vor produce efecte asupra consumatorului, iar contractul se va derula in continuare, cu acordul consumatorului, numai daca dupa eliminarea acestora mai poate continua.”

Instanta de judecata dupa eliminarea acestor clauzelor din contractele de imprumut/credit/leasing prevazuta de art.6, trebuie sa se pronunte cu privire la repararea prejudiciului cauzat prin aplicarea acestor clauze.

Hotararile judecatoresti care prevad restituirea sumelor de catre debitori (institutii de credit/leasing) catre creditori (persoane fizice/juridice) pot fi puse in executare la Birou Executor Judecatoresc Gîrdan Marius Florin.